Det er noget alle børn gør og noget alle børn er gode til. Som børn kan vi bruge timevis på at lege. Langt de fleste voksne har dejlige minder fra deres barndom om, hvordan de kunne få en hel dag til at gå med at ligge på stuegulvet med vores dukker eller sidde på hug bag en busk ude i haven, imens vores venner prøvede at finde os i den famøse gemmeleg.

Men efterhånden som vi er blevet voksne har legen ændret sig og fået en hel anden karakter, som for eksempel gennem kunst. Voksenleg kommer dermed ofte til udtryk på andre måder, end den ville som barn. Helt andre voksne har glemt hvad det vil sige at lege.

Læs her om hvorfor det er vigtigt at holde fast i sit indre barn og hvordan du som voksen kan få legen tilbage i dit liv.

Kom i kontakt med dit indre barn

Efterhånden som vi bliver ældre så forsvinder legen for rigtig mange mennesker. Der kommer en tid i alle børn liv, hvor det lige pludselig ikke længere er sejt at ’lege’. I stedet er man begyndt at ’hænge ud’ med sine venner.

Når man på den måde giver slip på legen som barn og ikke får den startet op igen på andre måde, som for eksempel ved at udtrykke den gennem kunst, så mister vi noget meget essentielt i livet. Vi mister en del af glæden og friheden vi havde som børn til at opfinde vores egne fantasifulde verdener og udtrykke os på andre måder end med ord.

Både som barn og som voksen har vi ting, som vi går og tumler med i hverdagen. Vores indre er fyldt med modstridende følelser og reaktioner på tilværelsen omkring os, som kan være svære altid at udtrykke med ord. Det er derfor mange mennesker i stedet rækker ud efter kunsten og andre kreative former, som kan hjælpe dem med at udtrykke sig, når ordenen ikke helt slår til længere.

Voksenleg er stadigvæk en ting

Måske sidder du nu og tænker; jeg er altså ikke særlig kreativ. Det er du nok alligevel, men du er sikkert bare ude af træning.

Det kan føles akavet, når man som voksen begynder at indføre legen igen i sit liv. Man kan føle sig ret så fjollet, når man sætter sig ned med nogle blyanter og begynder at tegne løs. Eller når man hiver en gammel guitar frem fra skabet og begynder at klimprer løs. Men hvis du tør holde fast i det kreative element og i legen, så vil det med garanti give en helt masse positiv indspark i resten af din tilværelse.

Og hvis det kreative stadigvæk ikke er noget der trækker i dig, så er der selvfølgelig også andre måder at lege på. For rigtig mange mennesker bliver sex hurtig til en form for leg, hvor vi har mulighed for stadig at udtrykke os – blot på en meget bestemt måde. Du kan dermed også få ’legetøj til voksne’, som kan gøre denne helt særlige form for leg en smule sjovere.