Vi kender dem allesammen. Vi har allesammen set reklamerne i fjernsynet, hørt dem i radioen og måske også selv taget dem på et tidspunkt. Kviklån er blevet en integreret del af vores hverdag på den ene eller anden måde, men de færreste ved hvor de stammer fra og hvordan de er kommet til Danmark. Kviklån er nemlig blevet til en stor branche, hvor der kommer flere og flere spillere på markedet. Læs mere nedenfor, og bliv oplyst på historien om kviklån.

Begrebet stammer fra England

Kviklån er faktisk et relativt nyt begreb i Danmark, og er ikke et fænomen, som er opstået herhjemme. Kviklån stammer faktisk fra England, hvor det først slog sine rødder, men ikke som det begreb, som vi kender til det i dag. Kviklån startede som ‘payday’-lån, hvor man lånte penge til at kunne betale regninger og andre gælde indtil man fik penge på lønningsdag.

Mange tror, at kviklån henviser til at man får penge hurtigt, men det er faktisk lige modsat. Den hurtige låneform henviser til, at det er et kortvarigt lån, som man hurtigt skal betalte tilbage. Heraf, at man låner penge til lønningsdagen. Så kviklån var oprindeligt korte lån, som man tog for at få uforudsete udgifter eller regninger klaret indtil, at man fik løn den pågældende måned.


Begrebet er vokset fra det til at blive et marked med mange spillere, som nu indeholder virksomheder som Tempest, Zaplo, Vivus osv.

Andre termer for kviklån

Kært barn har mange navne, og det gælder præcist det samme med kviklån. Kviklån er en betegnelse for en masse lån, hvorpå du får udbetalt pengene hurtigt, men samtidig også skal betale dem tilbage hurtigt – hvis ikke, så bliver renten rigtig stor.

Når det kommer til kviklån, så er det mest kendte synonym nok forbrugslån. Forbrugslånet kan også betegnes som et form for kviklån. Derudover, så skal du være være opmærksom på begrever såsom SMS-lån, mikrolån og hurtig-lån. Læser du et af disse begreber på en låneside, så er der visse ting, som du skal være opmærksom på, da det formentlig er et kviklån, du er ved at tage.

Det skal du være opmærksom på

Det gælder med kviklån, som det gælder alle andre låne. Det er en god ide, at undersøge markedet, da du hurtigt vil kunne spare penge på den måde. Derfor overvejer du, at tage et kviklån, kan du med fordel undersøge hvilke virksomheder giver kviklån, og hvilken rente og låneperiode tilbyder de.

Husk at være meget opmærksom på, hvor lang en låneperiode kviklånet er på, og vær sikker på at du har muligheden for at betale lånet tilbage indenfor perioden. Det er desværre ulempen ved kviklån, at renten og prisen for lånet vil stige markant, hvis ikke du overholder deadlines. Derfor er det vigtigt at have overblik over sine fremtidige indkomster og muligheder inden, du tager et kviklån.

Fordelen ved et kviklån er selvfølgelig, at det giver dig penge øjeblikkeligt og kan være løsningen på en svær situation.