Der findes masser af gamle skrøner derude. Hvis man spiser blødkogte æg på bryllupsdagen så får man et lykkeligt ægteskab. Det giver uheld at gå under en stige. Hvis man drikker fløde inden alkohol, så får man ingen tømmermænd. Hvis man drikker meget kaffe under graviditeten, så får barnet fregner. Der er nok af dem, den ene mere løjerlig end den anden. Nogle af dem er der sandhed i, andre er det pure opspind. 

Hårtab er en af de emner der findes ekstremt mange myter og mærkelige husråd omkring. Dette skyldes måske, at der er så mange der rammes af det, og det kan påvirke folks livskvalitet i udpræget grad, fordi at det er så tydeligt at se, om man lider af hårtab. Det kan være svært at finde rundt i den jungle af gode råd der findes omkring emnet. Vi har kigget på det, for, at finde ud af hvad der er hoved og hale i rådene. Du kan læse mere om hårtab hos Vivasan.dk.

Masser af myter omkring hårtab

Der findes spandevis skrøner omkring hårtab, og især hvordan man undgår det. Det er klart at det forholder sig sådan, siden det er noget som mange ønsker at gå en stor bue udenom. Dog er der kun hold i en ganske lille del af dem. 

En af de klassiske myter omkring hårtab er den, at håret vokser hurtigere ud igen, hvis man klipper håret ofte. At klippe håret har ingen indvirkning på hårets rødder, og det er fra dem at problemerne med hårtab stammer. Det er sandsynligt at denne myte er opstået fordi, at frisører har fortalt at man kan undgå knækket, skadet og spaltet hår ved at klippe det oftere. Men når det kommer til tabet af håret fra rødderne af, har denne intet rigtigt på sig. Denne gamle skrøne kan man derfor hurtigt aflive. 

Nogle af de mere fjollede myter, der heller intet hold har på sig, er at man kan undgå hårtab ved at spise bestemte typer mad, lade være med at gå med kasket og hat, og stå mere på hovedet. Disse har heller intet rigtigt over sig. Idéen at man kan blive hurtigere skaldet ved at gå med hat stammer for eksempel fra den tanke, at hårrødderne har brug for ilt. Dette er imidlertid rigtigt. Dog kan hårsækkene ikke få ilt fra luften, det får de fra blodet. Så denne skrøne er også fask

Nogle ting virker

Det er dog ikke alle kure mod hårtab der er gamle husmoderråd. Nogle af dem er det faktisk hold i. En af de mere anerkendte kure mod hårtab, er brugen af hårtabs shampoo, balsam og serummer. 

Disse hårtabs produkter kan være med til at øge blodtilførslen til hovedbunden. Som nævnt tidligere, er det nemlig tilførslen af blod til din hovedbund, der er afgørende for hvor sundt et miljø dine hårstrå har at gro i. Når blodtilførslen til hovedbunden er høj, giver det et gunstigt miljø til dine hårstrå, som derfor kan producere stærkere hår. 

Så hvis du lider af hårtab, så sørg for at undersøge hvad der er gamle skrøner, og hvad der rent faktisk virker, inden du smider alle dine hatte ud, og begynder at ændre dine kostvaner drastisk.